Kamervragen Gesteld Door Tweede Kamerlid Wim Meulenkamp Na Werkbezoek Over Resomeren

Op 27 maart 2024 zijn er door Wim Meulenkamp, Kamerlid voor de VVD, schriftelijke vragen gesteld betreft het mogelijk maken van resomeren. De antwoorden op deze schriftelijke vragen moeten gaan zorgen voor opheldering over de huidige status van de wetswijziging van De Wet op de Lijkbezorging en de rol van het resomeren bij deze wijziging. 

De vragen zijn gericht aan de demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge en aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen. De betreffende minister heeft zoals gebruikelijk een termijn van drie weken om de vragen te beantwoorden. 

Werkbezoek

Op vrijdag 8 maart mochten wij van ’t Vijfde Seizoen verschillende lokale en landelijke politici ontvangen. Het doel van het werkbezoek was om de Tweede Kamerleden en de aanwezige lokale raadsleden te informeren over de nieuwe uitvaartmethode, resomeren. Daarnaast stond het werkbezoek in het teken van het wettelijk verankeren van de mogelijkheid tot resomeren. De vraag naar resomeren is namelijk groot maar passende wetgeving ontbreekt, ondanks aandringen van de sector en de groeiende interesse en behoefte vanuit de samenleving. 

Wij willen alle aanwezige politici bedanken voor hun komst naar ons Resomatorium en de getoonde interesse. 

Scroll naar boven